Mijn Sporttas
Je sporttas is nog leeg...
keurmerk
  • Gratis verzending in NL vanaf € 40,-
  • 30 dagen niet goed geld terug
  • Voor 16.00 uur besteld morgen in huis
  • Klantenservice: 058 - 266 11 21
Tip

Rust, dat vergt pas discipline!

Tessa Witteman - 18 July 2016

Elk seizoen opnieuw is het ''ijs'' seizoen voorbij voordat ik het weet. Toch ben ik elk jaar erg toe aan een rustperiode van een paar weken waarvan ik alleen in die periode het gevoel heb dat ik die verdien en er aan toe mag geven. Moe, lichamelijk, maar ook mentaal. Enorm genoten van het afzien, het kapot gaan, maar aan het einde is dat op...

Dan is het dan ineens zover. Niets hoeft, alles mag. De eerste dagen is het heerlijk. Languit op de bank, een hele dag niets doen. Hooguit een bakkie drinken met een vriendin. Zeeën van tijd. Een keer niet haasten om na werk op tijd op een training te zijn, maar gewoon de op bank ploffen. Iets waar ik heel soms stiekem naar verlang na een drukke dag werken. Geweldig, zo lijkt het. Maar al na een paar dagen voelt het saai en onbevredigend. Onrust overal in het lijf. Slapen is opeens veel minder lekker. Dan betrap ik mezelf erop dat ik rennend begin te stofzuigen en dweilen. Al squatend mijn ramen aan het zemen ben en dat als een fanatieke idioot doe om wat energie kwijt te kunnen.

Al ruim voor het einde van de rustperiode is mijn huis blinkend schoon, dus ga ik stiekem toch maar een stukje fietsen, want ja het is zulk lekker weer en die kans wil ik niet laten schieten. Weken lang inhouden, missen waar ik zo van ben gaan houden en wat zo verslavend is. Sporten is heerlijk. Welke sport of op welke manier dan ook... dat kan voor iedereen gelden. Het maakt me vrolijker, fitter en ik slaap zo veel lekkerder. Als het eenmaal routine is, is het niet sporten lastiger dan het wel sporten.

En dan... is het nu eindelijk weer zover, want pffff wat duurde die rustperiode lang! Op naar schaatsseizoen 2016/2017. Ik hoef niet meer al mijn discipline in te zetten om niet te sporten, maar mag weer doen waar ik zo gelukkig van word. Trainen om er in oktober weer helemaal klaar voor te zijn... HEERLIJK!

Tessa Witteman

Obstacle Run

 

In de rubriek 'Mijn Verhaal' plaatsen we inzendingen van enthousiaste sporters die een sportverhaal willen delen met andere sporters. Een verhaal waar een ander iets van kan leren, om kan lachen, of gewoon interessant is!

Wil jij je verhaal ook delen? Stuur het dan naar info@sportvrouw.com! Alle inzendingen worden beoordeeld door het team van Sportvrouw.com. Door je verhaal in te sturen verleen je expliciet toestemming aan Sportvrouw.com dit zonodig in te korten/corrigeren en te plaatsen op haar website.

Deel deze blog via:

     
Geplaatst in Mijn Verhaal! door

Tessa Witteman

 
Sportvrouw.com © 2022