Mijn Sporttas
Je sporttas is nog leeg...
keurmerk
  • Gratis verzending in NL vanaf € 40,-
  • 30 dagen niet goed geld terug
  • Voor 16.00 uur besteld morgen in huis
  • Klantenservice: 058 - 266 11 21
Tip

Ken je monstertjes!

Digital Coach Sportvrouw.com - 17 November 2016

Fantaseren over goede voornemens, daar sloot ik mijn vorige blog mee af. Grappig is dat mijn eigen geest hier ook mee aan de slag ging. Zal ik wat gaan afvallen en hoeveel dan, zal ik weer starten met hardlopen, trailrun, weer eens gaan roeien of alleen nog maar hele leuke dingen doen? Zal ik op schaatsles gaan of nu eens doorzetten me dagelijks op te drukken? Zou het me ooit lukken om me 25 keer op te drukken? Eenmaal lukt me nu nog niet eens…

Zal ik beginnen met oefeningen zoals planking, waar ik al eens aan begon maar wat na een weekje al weer uit mijn systeem was. Of mijn hardlooptraining weer oppakken, mijn maatje verhuisde en zo viel een gedeelte van mijn hardloopdiscipline weg, terwijl ik toch ooit een halve marathon heb gelopen. Eigenlijk weet ik wel wat ik zou willen: met gemak 10 kilometer kunnen lopen, naast lekker kunnen fietsen.

Digitale coach 2

Maar wat heb jij allemaal gefantaseerd, welke richting wil je op? Juist wat meer genieten tijdens het sporten, minder moeten, minder streng zijn? Of gewoon wat je hebt opgebouwd blijven volhouden? Accepteren dat zaken zijn zoals ze zijn...

Doelen kunnen ver uiteen liggen en soms heb je nog niet helder dat wensen of ideeën waarmee je aan de slag bent eigenlijk onbewust doelen zijn. Soms staan doelen haaks op sommige elementen van je karakter. Ben je bijvoorbeeld een strijder en moet je een tandje terug doen, dan is het best lastig om hiermee aan de slag te zijn of er überhaupt in te geloven dat je dit voor elkaar krijgt. Om juist bij dit soort doelen meer beslagen ten ijs te komen en de kans te vergroten dat je je doel haalt is het heel belangrijk stil te staan bij de voor- en de nadelen van de weg naar deze doelen.

Sta vooral stil bij doelen die niet zo vanzelf gaan. Zet de voordelen van je voornemen, nieuw of gewenst gedrag of gewenste actie op een rij. Zowel de voordelen op korte termijn als die op lange termijn. Denk er wat langer over na en vul je lijstje steeds aan! Nog belangrijker is dat je de nadelen opschrijft. Neem geen genoegen met twee van elk, maar probeer echt even de tijd te nemen hier wat langer over na te denken. Dit is van belang om de kansen je doelen te halen te vergroten. Eenvoudig, mmmm, dat is het zeker niet echt….. Maar het vergroot zeker je kansen!! Want juist de nadelen zijn de kleine monstertjes die je plan in de toekomst kunnen verstoren. Ken deze Monstertjes!

Digitale coach Sportvrouw.com

 

Voorbeeldlijstje van iemand die als doel heeft om 10 kilometer te kunnen lopen...

Voordelen op korte termijn Voordelen op lange termijn

-Na het lopen voel ik me fitter

-Meer energie

-Lekker buiten zijn

-Stemming verbetert

-Fysiek sterker

-Weerstand vergroot

-Denken verbetert

Nadelen op korte termijn Nadelen op lange termijn

-Spierpijn

-Tijdens het trainen knok ik tegen mezelf

-Het is koud buiten

-Buiten in het donker ben ik bang
 

-Ik moet structureel ruimte inplannen voor trainingen

-Ik moet me los maken van mijn gezin

-Ik heb minder ruimte voor andere 'belangrijke' zaken

 

Om je doelen te verwezenlijken moet je trainen. Kilometers maken, intensief, extensief, afgewisseld met voldoende rust. Soms met plezier en soms met iets minder plezier. Alles om beter te worden. Dat je je hersenen traint om betere prestaties te leveren is in de topsport heel normaal. Maar veel sporters zijn onbekend met de invloed van je hersenen op je prestaties.

De digitale coach van Sportvrouw.com geeft je iets meer inzicht in de werking van je hersenen en de mogelijke invloed daarvan op je (sport)prestaties.

Deel deze blog via:

     

Onderwerpen:

Geplaatst in Digitale Coach door

Digital Coach Sportvrouw.com

 
Sportvrouw.com © 2022